Regionale verkiezingen. Memorandum 2019 pleit voor meer middelen voor de Brusselaars!

Op 26 mei 2019 worden de politieke prioriteiten bepaald voor de 5 volgende jaren. Brulocalis en de Conferentie van Burgemeesters vragen middelen om hun taken ten aanzien van de burgers naar behoren te kunnen vervullen.

In het regionaal memorandum 2019 bundelt Brulocalis de volgende prioritaire eisen:

- Een echt overleg tussen het Gewest en de Gemeenten voor een betere wetgeving die nauwer aansluit bij de verwachtingen van de burgers.

- Een financiering van de politiezones die overeenstemt met de veiligheidsopdracht en de openbare orde die hoort bij het hoofdstedelijke statuut.

- Financiële hulp van het Gewest aan de lokale overheden zodat de loonschalen van de gemeentelijke medewerkers verhoogd kunnen worden. Deze liggen vandaag lager dan voor de regionale ambtenaren en de gemeentelijke medewerkers in Vlaanderen en Wallonië.

- Het gebruik van informatie- en communicatietechnologieën voor een betere dienstverlening naar de burgers toe, en voor een verhoogde transparantie.

- Het bepalen van een mobiliteitsbeleid dat oog heeft voor de uitdagingen op lange termijn.

- Het ontwikkelen van een echte participatieve democratie en het versterken van de democratische vertegenwoordiging om de burgers nog meer te betrekken bij de beslissingen van hun gemeente.

Brulocalis ijvert voor Brussel en de Brusselaars verwachten duidelijke en passende antwoorden van hun toekomstig verkozenen.

> Download het Memorandum hier.

> Meer informatie over Brulocalis via www.brulocalis.brussels

Voor meer informatie, gelieve contact op te nemen met Marc COOLS, voorzitter van Brulocalis, via marc.cools@brulocalis.brussels of 0497 70 29 80

 

 

« Terug

Auteur

Marc COOLS
Publicatiedatum
22-05-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links