Handhaving openbare ordeAansluitend bij de gemeenteraadsverkiezingen wil Brulocalis de lokale mandatarissen en ambtenaren sensibiliseren voor de handhaving van de openbare orde op het gemeentelijk grondgebied. Daartoe wijdt Brulocalis een studievoormiddag aan het thema "Handhaving van de openbare orde: bevoegdheden en aansprakelijkheid van de lokale mandatarissen".

Wij zullen er het genoegen hebben o.a. dhr Jean-Marc Meilleur, procureurs des Konings van Brussel, te verwelkomen, die er zijn visie en ervaring op het terrein zal schetsen. Andere deskundigen zullen enkele cruciale thema's bespreken, zoals de bevoegdheden van de gemeente en van de burgemeester bij de vrijwaring van de openbare orde, de bevoegdheden van het Parket, de verantwoordelijkheden van de gemeentemandatarissen bij de uitoefening van hun taken, ... Allemaal thematieken die alle Brusselse gemeenten aanbelangen.

Waar & wanneer?


De studievoormiddag wordt georganiseerd met de steun van Ethias en vindt plaats op maandag 6 mei, om 9.30 uur in de lokalen van Ethias (Aarlenstraat 53, 1040 Brussel, 7e verdieping).

PROGRAMMA

(Onthaal vanaf 9 u)

• 9u30: Jean-Marc Meilleur (procureur des Konings van Brussel):
Inleiding: openbare orde, rol van de lokale besturen bij de handhaving; bevoegdheden van gemeente en burgemeester, uitdagingen, samenwerking met het Parket, bevoegdheden van het Parket;

• 10 u: Bertrand de Buisseret (sanctionerend ambtenaar van de gemeente Elsene en voorzitter van het netwerk van sanctionerende ambtenaren van de 19 Brusselse gemeenten):
Presentatie van de gemeentelijke administratieve sancties (rol, evolutie van de wetgeving, uitdagingen en vooruitzichten);

• 10u30: Sacha Lefevre (juridisch adviseur bij Brulocalis):
Schets van actualiteit op het vlak van de gemeentelijke bestuurlijke politie;

• 11 u: Antoine Leroy (advocaat bij het kabinet Linklaw):
De strafrechtelijke aansprakelijkheid van rechtspersonen: theorie en evolutie;

• 11u30: Geert Vandenwijngaert (Legal Department – Ethias):
Presentatie van het burgerrechtelijke en het strafrechtelijke aansprakelijkheidsstelsel van gemeentemandatarissen: reikwijdte, rechtspraak, principes en verzekeringen.

Het evenement wordt afgesloten met een middagmaal.

Deelname is gratis, maar inschrijving noodzakelijk. Inschrijven kan tot 30 april.

INSCHRIJVINGSFORMULIER

Wij bewaren uw gegevens. Overeenkomstig de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) & ons Privacybeleid  kan u uw persoonsgegevens in ons bestand raadplegen en verbeteren.

:  
:  
:  
:  
:  
:  
:  
:  
:  
:  
Lunch  
De cijfers in het veld kopiëren

* : verplicht veld
« Terug
Event date
06-05-2019
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links