Brussel draagt zorg voor onze oren met Happy EarsVanaf 21 februari 2018 zullen de nieuwe regels om het publiek te beschermen tegen eventuele geluidsoverlast moeten worden nageleefd tijdens activiteiten in Brussel die versterkt geluid verspreiden.

We spreken over “versterkt geluid” van zodra er luidsprekers, microfoons, parlofoons, schermen,... worden geplaatst om het geluid te versterken dat door een evenement (bv. concert, discotheek, dansavond,...) wordt geproduceerd.

Zoals u weet moeten er informatieve pictogrammen (groen (85 dB), oranje (95 dB) of roze (100 dB) ) worden opgehangen aan de ingang of toegangen van de inrichtingen die versterkt geluid produceren, maar ook bij evenementen in openlucht om de Brusselaars te informeren over het geluidsniveau waaraan ze worden blootgesteld.

Er werden drie geluidsniveaus bepaald, met na te leven eisen en voorwaarden om de oren van het aanwezige publiek te beschermen:
  • Max 85 dB (A) – geen specifieke voorwaarden
  • Max 95 dB (A) – Voorwaarden : een scherm plaatsen waarop de decibels worden getoond om het publiek in real time te informeren over het geluidsniveau, aanwezigheid van de cursor op de tickets/affiches/flyers van het evenement om het publiek op voorhand te informeren over het geluidsniveau dat tijdens het evenement/in de inrichting zal worden verspreid.
  • Max 100 dB (A) – Voorwaarden : een scherm plaatsen waarop de decibels worden getoond om het publiek in real time te informeren over het geluidsniveau, registratie van de verspreide geluidsniveaus, aanwezigheid van de cursor op de tickets/affiches/flyers van het evenement om het publiek op voorhand te informeren over het geluidsniveau dat tijdens het evenement/in de inrichting zal worden verspreid, aanwijzing van een opgeleide referentiepersoon, terbeschikkingstelling van oordopjes en een rustzone.

Info

www.leefmilieu.brussels

« Terug
Publicatiedatum
09-02-2018
Algemene voorwaarden | RSS | Nuttige links